HockeyNews
PLUS

De allsvenska toppklubbarna har presenterat sina nya målvakter

(27915) Daniel Norbe
Michael Campanella/Bildbyrån

Publicerad: 8 maj 2023

FacebookXWhatsApp
De allsvenska topplagen Mora och Södertälje presenterar nya spelare.
Och båda klubbarna hämtar målvakter från utländskt håll.

Mora IK hämtar den finländske målvakten Waltteri Ignatjew från Kiekko-Espoo i den finska andraligan Mestis.

– Mora känns som en riktigt bra möjlighet för mig att ta nästa steg och visa upp mig själv i en bättre liga. Jag har höga förväntningar inför kommande säsong, både för laget och på mig själv. Jag hoppas vi kan utvecklas tillsammans och få ut vår fulla potential, säger Waltteri Ignatjew till Moras hemsida.

23-årige Ignatjew har skrivit på ett ettårskontrakt och ersätter sin landsman Kari Piiroinen som har lämnat Mora.

I Södertälje blir det också nytt på målvaktssidan kommande säsong. Belarusiske målvakten Nikita Talapila, 23, gjorde sådan succé att han fick ett NHL-kontrakt med Vancouver. Nu har SSK hittat en ny keeper och det blir amerikanske Tomas Sholl, närmast från italienska Pustertal, som tar jobbet. 28-årige Sholl har skrivit på till 2024.

LÄS MERPublikfavoriten återvänder till Örebro efter det nyvunna SM-guldet

– Tomas är en spelare vi följt ett tag och som vi fattade intresse för tidigt. Det är en snabb och atletisk målvakt med goda reflexer som tävlar oerhört i varje situation. Han kommer med stor erfarenhet och bra siffror i bagaget vilket också gjort att han kammat hem flera utmärkelser genom åren. Det är en bra kille både på och utanför isen. Emil (Georgsson, sportchefen) har gjort ett grymt jobb med att få hit honom då han varit väldigt eftertraktad på marknaden. Ska bli grymt motiverande att få honom till Södertälje och utveckla hans spel ytterligare, säger Södertäljes målvaktstränare Calle Brattenberger till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!